Ce este tartrul, de fapt?
Poți să îl consideri o afecțiune a dinților care se formează în timp. Întâlnirea dintre mâncare și salivă creează un mediu propice pentru dezvoltarea și depunerea bacteriilor. Acestea se pot depune pe dinți și gingii, dar cel mai des se depun pe marginea gingiilor.
Primul pas spre formarea tartrului este placa bacteriană. Stratul incolor de bacterii, despre care am scris mai sus, se depune între dinți și sub linia gingiei formând ceea ce numim placa bacteriană. Aceasta nu prezintă pericol mare pentru dantură și poate fi eliminată printr-un periaj regulat și bine făcut. Însă, cu tot cu o igienă orală adecvată, nu ai cum să o elimini în totalitate. În timp, aceste depozite se calcifiază formând tartrul.
Există alimente care favorizează formarea plăcii bacteriene, așa că îți recomandăm să eviți cât de mult alimentele ce conțin carbohidrați și mult zahăr.
Intervenția de albire , presupune acoperirea gingiilor cu strat polimeric de protecţie, acoperirea dinţilor cu peroxid de hidrogen, substanță esențială în procesul de albire şi folosirea dispozitivului laser. Întregul proces este nedureros şi nu produce disconfort major pacientului.