Implant dentar

Pierderea unuia sau mai multor dinți are un impact negativ asupra calității vieții, afectând nu numai funcționalitatea și estetica zâmbetului, ci și sănătatea fizică și psihică. 

 

Apelează cu încredere la implantul dentar realizat de specialiștii EB Dent și vei râde din nou cu plăcere, vei savura orice alimente cu plăcere și îți vei recăpăta armonia feței.

Implantul dentar este singura soluție de tratament care înlocuiește unul sau mai mulți dinți și restabilește în proporție de 99% funcționalitatea și estetica naturală.

 

Implanturile dentare sunt concepute ca o structură de bază pentru a înlocui un dinte lipsă, care, odată cu lucrarea protetică finală, proteză pe implanturi sau coroană dentară, arată, se simte și funcționează ca dintele natural.

Implantul dentar - o operație?

Nu e cazul să te sperii, nu e acea operație la care te gândești. Însă e bine să știi că implantul dentar este o procedură chirurgicală care înlocuiește rădăcinile dinților cu rădăcini artificiale, asemănătoare unor șuruburi și înlocuiește dinții deteriorați sau lipsă cu dinți protetici care arată și funcționează la fel ca cei naturali.

 

Chirurgia implanturilor dentare poate oferi o alternativă binevenită la protezele dentare sau la punțile care nu se potrivesc bine și poate oferi o opțiune atunci când lipsa rădăcinilor dinților naturali nu permite construirea unei proteze dentare sau a unei punți de înlocuire a dinților.

 

Modul în care se realizează operația de implant dentar depinde de tipul de implant și de starea maxilarului tău. Operația de implant dentar poate implica mai multe proceduri.

Când să apelezi la implantul dentar?

Pe scurt, implantul dentar înlocuiește rădăcina dintelui lipsă.

 

Deoarece titanul din implanturi se osteointegrează cu osul maxilarului, implanturile nu alunecă, nu fac zgomot și nu provoacă leziuni osoase, așa cum ar putea face o proteză dentară mobilă. Iar materialele nu se pot deteriora, așa cum o pot face dinții proprii care susțin punțile obișnuite.

 

În general, implanturile dentare pot fi potrivite pentru tine dacă:

 

  • Ai unul sau mai mulți dinți lipsă
  • Ai un os maxilar care a ajuns la o creștere completă
  • Ai un os adecvat pentru a fixa implanturile
  • Ai țesuturi orale sănătoase
  • Nu ai probleme de sănătate care să afecteze vindecarea osului
  • Nu poți sau nu dorești să porți proteze dentare
  • Dorești să îți îmbunătățești vorbirea
  • Ești dispus să dedici mai multe luni acestui proces
  • Nu fumezi

Cum crești rata de succes a unui implant dentar?

l Pentru a crește rata de succes a unei intervenții de implant dentar pacienții trebuie să respecte cu rigurozitate îndrumările medicului dentist EB Dent.

l Să păstreze o igienă riguroasă pe perioada vindecării.

l Să se prezinte în cabinetul EB Dent pentru investigațiile de rutină.

l Să se aducă la cunoştinţa medicului orice situație imprevizibilă – iritaţie a

gingiei, durere, sângerarea, modificare de gust s.a. 

 

Alte articole care te-ar putea interesa:  albire dintiextractie maseaproteza dentarastomatologie , urgente stomatologice

 

Vezi pagina de Facebook

Prețul unui implant dentar

Prețul unui implant dentar de o bună calitate, ca și implanturile Megagen AnyRidge folosite în clinica EB Dent, este de 2000 de RON.

 

 

La ce să te aștepți

Operația de implant dentar este, de obicei, o intervenție chirurgicală ambulatorie efectuată în etape, cu timp de vindecare între proceduri. Aceste etape sunt:

  • Îndepărtarea dintelui deteriorat
  • Pregătirea osului maxilar (grefă), atunci când este necesar
  • Plasarea implantului dentar
  • Creșterea și vindecarea osului
  • Plasarea șuruburilor de vindecare
  • Plasarea abutmentului (aici aș pune în paranteză ori un sinonim, ori o explicație a ceea ce este „abutment”)
  • Reconstrucția cu o lucrare protetică

Întregul proces poate dura mai multe luni de la început până la sfârșit. O mare parte din acest timp este dedicată vindecării și așteptării creșterii de os nou în maxilar. În funcție de situația ta, de procedura specifică efectuată sau de materialele utilizate, anumite etape pot fi uneori combinate.

Plasare implant dentar – etape

  1. Prima etapă este consilierea din partea specialiștilor EB Dent. Poți fi sigur că vei primi informații clare legate de toate procedurile ce urmează. Împreună cu specialiștii noștri, veți realiza planul de intervenție și tratament personalizat, în funcție de nevoile tale specifice.
  1. În urma discuției, medicul specialist îți va recomanda o serie de analize, respectiv analize la sânge, radiografii dentare, investigații de analiză osoasă, cel mai frecvent utilizându-se CBCT-ul (Computer Tomograf cu Fascicul Conic).
  1. Cu toate informații adunate, demarăm procesul de implant. Prima operațiune presupune realizarea anesteziei locale, pregătirea gingiei și perforarea osului. Spre final este inserat implantul de titan sau zirconiu, se asigură zona supusă intervenției cu bont de acoperire și rana este suturată.
  1. Urmează etapa de vindecare. Așa cum explicam mai sus, o mare parte din timpul alocat procedurii de implant este dedicată vindecării și așteptării creșterii de os nou în maxilar. În timpul acestui proces, osul maxilarului crește și se unește cu suprafața implantului dentar. Perioada poate varia de la 4 la 6 luni și ajută la asigurarea unei baze solide pentru noul tău dinte artificial – la fel cum fac rădăcinile pentru dinții naturali. Recuperarea este atent urmărită de medicii EB Dent, care vin cu recomandări personalizate cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru ca procesul să fie rapid și ușor de tolerat.
  1. Când perioada de vindecare s-a încheiat, trecem la următoarea etapă: montarea bontului de vindecare, realizarea și inserarea coroanei. Acesta este momentul când dintele artificial preia toate funcțiile dintelui natural.

Cum alegi dintele protetic

După ce se vindecă gingiile,  se vor face mai multe amprente ale gurii și ale dinților rămași. Aceste amprente sunt folosite pentru a realiza coroana – dintele protetic cu aspect realist. Coroana nu poate fi plasată până când osul maxilarului nu este suficient de puternic pentru a susține utilizarea noului dinte.

Împreună cu specialistul dentar poți alege dinți protetici care sunt detașabili, ficși sau o combinație a ambelor.

Amovibil. Acest tip este similar cu o proteză detașabilă convențională și poate fi o proteză parțială sau totală. Aceasta conține dinți artificiali albi înconjurați de gingii din plastic roz. Este montată pe un cadru metalic care este atașat la pilonul implantului și se fixează sigur în poziție. Poate fi îndepărtată cu ușurință pentru reparații sau pentru curățarea zilnică.

Fix. În acest caz, un dinte artificial este înșurubat sau cimentat permanent pe un pilon de implant individual. Nu poți scoate dintele pentru curățare sau în timpul somnului. De cele mai multe ori, fiecare coroană este atașată la propriul implant dentar. Cu toate acestea, deoarece implanturile sunt excepțional de rezistente, mai mulți dinți pot fi înlocuiți de un singur implant dacă sunt alăturați.

După procedură

Indiferent dacă ai o intervenție chirurgicală pentru un implant dentar într-o singură etapă sau în mai multe etape, este posibil să te confrunți cu unele dintre disconforturile tipice asociate cu orice tip de intervenție chirurgicală dentară, cum ar fi:

  • Umflarea gingiilor
  • Vânătăi ale pielii și ale gingiilor
  • Durere la locul implantului
  • Sângerări minore
 

Este posibil să ai nevoie de analgezice sau antibiotice după operația de implant dentar. Dacă umflătura, disconfortul sau orice altă problemă se agravează în zilele de după operație, contactează chirurgul stomatolog.

După fiecare etapă a intervenției chirurgicale, este posibil să fii nevoit să mănânci alimente moi în timp ce se vindecă locul intervenției. În mod obișnuit, chirurgul tău va folosi copci care se dizolvă singure. Dacă suturile nu se dizolvă singure, medicul le îndepărtează.

Rezultate

Majoritatea implanturilor dentare au succes, rata de reușită fiind de aproape 100%. Uneori, însă, osul nu reușește să fuzioneze suficient cu implantul metalic. Fumatul și igiena, de exemplu, pot contribui la eșecul implantului și la complicații.

În cazul în care osul nu reușește să integreze suficient, implantul este îndepărtat, osul este curățat și poți încerca din nou procedura în aproximativ trei luni.

Poți ajuta lucrările dentare – și dinții naturali rămași – să dureze mai mult timp dacă:

 

  • Practici o igienă orală excelentă. La fel ca în cazul dinților naturali, caută să păstrezi implanturile, dinții artificiali și țesutul gingival curate. Perii special concepute, cum ar fi o periuță interdentară care se glisează între dinți, pot ajuta la curățarea colțurilor din jurul dinților, gingiilor și a stâlpilor metalici.
  • Mergi la medicul dentist în mod regulat. Programează controale dentare pentru a asigura sănătatea și buna funcționare a implanturilor și urmează sfaturile lor.
  • Evită obiceiurile dăunătoare. Nu mesteca obiecte dure, cum ar fi gheața și bomboanele tari, care pot rupe coroanele – sau dinții naturali. Evită produsele din tutun și cofeină care pătează dinții.
cabinet stomatologic cluj

Contact

Locatie